ReThink Tour Sweden 2017

Efter ReThink-festivalen m.m. i Berlin i juli 2017, reste ReFashionReFood norrut till Göteborg och Borås med La Finca Humana, COMSA kaffekooperativ & skola från Marcala, Honduras, samt BunnyMission, Berlin.

Vi besökte Fairtrade City Göterborg och GreenhackGBG i kombination med rekreation i Trä'gårn. På programmet i Borås stod fairtradefika och besök på Textilmuseet, Fristads Folkhögskola, Café NäRA, Fair Trade Shop, Greenpeace och Omställningsnätverket. Vi åt middag med potatis-kooperativet hos Tommy och Solveig och bjöd också in boråsarna till kaffeprovning på Cassise och upcycling workshop på Textilmuseet, i sam-arrangemang med Folkuniversitetet och BunnyMission. I workshoppen fick deltagarna omskapa gamla, utslitna sockor till söta kaniner och erfara hur även gamla sockor kan ha en global påverkan. BunnyMission stöder utsatta barn i Honduras genom att sponsra deras skolgång.

Vädret var strålande och vi utforskade Borås skulpturer och 'No limit' street art. Sverigeturnén avslutades med en härlig söndagspromenad på Rya Åsar med stopp vid Ramshulan, och smörgåsbord följt av några omgångar kubb vid Almenäs.

Stort tack till alla som gjorde besöket så härligt och fruktbart! Nya insikter och vänskapsband knöts. 

Photography: Ela Roth  © All rights reserved