Visning av La Finca Humana med samtal och Fairtradefika på Brygghuset, Borås - onsdag 19/10 kl. 18.00 samt torsdag 20/10 kl. 14.00


I samband med Fairtrade Fokus visar vi "La Finca Humana" (Den mänskliga lantgården) av Brian Olson och Rolando Lopez. En hoppfull dokumentär om ett inspirerande, socialt projekt med visionen att plantera ett nytt samhälle i Honduras. Initiativtagare är lantbrukare från eko & Fairtrade-kaffekooperativet COMSA. 

Bild: Brian Olson

Bild: Brian Olson

Bakgrunden är bl a det höga antalet barn och ungdomar som faller offer för, och lockas in i en vardag av våld, droger och kriminalitet. Projektet vill fånga upp barnen i tidig ålder innan ungdomsgängen hinner rekrytera dem. Fattigdom, svält och brist på utbildning är perfekt grogrund för kriminalitet och korruption och det tänker "La Finca Humana" råda bot på. 

Onsdag: Samling kl. 17.30 för Fairtradefika. Filmen startar kl. 18.00 och varar ca 70 minuter. Efter filmen blir det samtal och frågestund med filmaren Brian Olson i Honduras via Skype.

Torsdag: Filmen startar kl. 14.00 och varar ca 70 minuter. Efter filmen blir det samtal och frågestund med filmaren Brian Olson i Honduras via Skype, samt Fairtradefika.

 

 

Biljettpris: Donera gärna 40 kr, pengarna går direkt till barnen i projektet.

Obs! Bergränsat antal platser. Reservera plats till genom att mejla ewa.bjorkman@folkuniversitetet.se 
Oanmälda får också vara med i mån av plats.

För frågor kontakta Runa Juhanisdotter på info@refashionrefood.org

I samarrangemang med Folkuniversitetet Borås.

Facebookevenemang: 
https://www.facebook.com/events/977185829057382/
https://www.facebook.com/events/742872572521482/